“Een zwangerschap is een bijzondere periode en hoe fijn is het dan dat je steeds weer terug kunt vallen op een vertrouwd gezicht?”

Noortje Lammers

Als klein meisje wilde ik verloskundige worden. Ik was eindeloos gefascineerd door alles wat met zwangerschap en geboorte te maken had. Toch was verloskunde niet het vak dat ik leerde na de middelbare school. Ik werd eerst fysiotherapeut en later docente op het MBO. Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam mijn oude wens weer bovendrijven. Ik besloot het roer om te gooien en stortte mij op de opleiding tot verloskundige. Tijdens mijn derde zwangerschap, ik was inmiddels bijna afgestudeerd als vroedvrouw, merkte ik nóg sterker hoe belangrijk ik een individuele begeleiding vind. Begeleiding waarbij de wens van de zwangere écht centraal staat.

In 2015 behaalde ik mijn diploma verloskunde. Hierna werkte ik een periode als waarneemster bij diverse praktijken in de regio Breda en Rotterdam.

Tijdens de opleiding en de waarnemingen merkte ik al snel dat ik het zelf het meest naar mijn zin heb als verloskundige, wanneer ik echt de tijd kan nemen voor de cliënt. Ik begeleid het liefst een zwangerschap, bevalling en kraambed van het begin tot het einde. Een zwangerschap is een bijzondere periode en hoe fijn is het dan wanneer je steeds weer terug kunt vallen op een vertrouwd gezicht? Vanuit die gedachte ontstond mijn wens om een kleinschalige praktijk te starten.

Ik werkte twee jaar als solistisch caseload verloskundige binnen mijn eigen pratijk Vroedvrouw Noor Verloskunde. Ik merkte echter dat solo werken niet altijd even goed combineert met mijn eigen gezin. Daarom ging ik op zoek naar een fijne, gelijkgestemde collega om samen mee verder te gaan. Deze collega heb ik gevonden in Natalie. Samen startten we Verloskundigenpraktijk Nintu.

Ik hecht veel belang aan het bewaken en ondersteunen van de fysiologie van zwangerschap en geboorte. Ik hoop de zwangere te kunnen bijstaan in het blijven geloven in en vertrouwen op de kracht en de mogelijkheden van haar eigen lichaam en van haar ongeboren baby. Gedurende de zwangerschap ben ik er dan ook voor alle zorgen en vragen die voorbij komen en probeer ik jullie zo goed mogelijk te begeleiden in jullie transitie naar het ouderschap.

Verdieping: het dragen van je kindje, borstvoeding, badbevallingen, zwangerschapsmassage, Rebozo massage, Spinning Babies, Natuurlijk Ouderschap, wasbare luiers, veilig samen slapen.