Natalie Buschman

Hallo! Ik ben Natalie en ik ben vrij nieuw in deze gezellige stad Breda waar ik sinds de zomer van 2018 met mijn gezin ben komen wonen. Hiervoor woonden wij 21 jaar in Londen. Hoewel ik niet oorspronkelijk uit Breda kom, ben ik wel in Noord Brabant opgegroeid.

Ik heb mijn eigen twee kinderen thuis (in Londen) mogen verwelkomen met een verloskundige aan mijn zijde die ik volkomen vertrouwde en die mij en mijn partner goed kende. Door mijn eigen ervaringen verwachtte ik dat iedere vrouw een verloskundige had die ze goed kende en waar ze een goede band mee had opgebouwd tijdens de zwangerschap en die haar ook nog eens begeleidde tijdens de baring en kraamperiode. Helaas blijkt dit niet altijd het geval te zijn. Ook krijgt het emotionele en psychologische stuk van moeder worden vaak weinig aandacht, terwijl het toch zo belangrijk is. Dit heeft mij destijds aangespoord om, na diverse studies en carrière in psychologie en kinderontwikkeling, verloskunde te gaan studeren.

Ik ben in 2015 afgestudeerd en heb op de verloskamers, zwangerenafdeling, kraamafdeling en het geboortecentrum van een groot Londens academisch ziekenhuis gewerkt. Hierna ben ik als caseload verloskundige gaan werken in een team dat speciaal was aangeworven voor vrouwen die een verhoogd risico hadden op vroeggeboorte. Dit team maakte deel uit van een onderzoeksproject over continuïteit van zorg(verlener) en de vele voordelen die dit geeft voor moeder en kind, waaronder een verlaging van risico op vroeggeboorte.

Eenmaal terug in Nederland wilde ik op deze persoonlijke en intieme manier blijven werken. Ik ben heel blij dat ik deze visie en passie kan delen met Noortje binnen Nintu. Tevens ben ik in mijn vrije tijd onderzoeker bij Midwifery Science aan de Academie Verloskunde Amsterdam en Groningen.

Ik geloof in de kracht van vrouwen en de fysiologie van zwangerschap en geboorte. Zwanger zijn is een hele intense belevenis en er wordt niet alleen een kindje geboren, maar er wordt ook een moeder geboren. Ik wil jou laten ontdekken hoe krachtig en capabel je bent tijdens de spannende reis naar het moederschap

Verdieping: het dragen van je kindje, borstvoeding, badbevallingen, Spinning Babies, psychologie, ontwikkeling van het kind.

“Ik geloof in de kracht van vrouwen en de fysiologie van zwangerschap en geboorte. Zwanger zijn is een hele intense belevenis en er wordt niet alleen een kindje geboren, maar er wordt ook een moeder geboren.”