Natalie Buschman-Catry

Hallo! Ik ben Natalie, verloskundige en praktijkeigenaar van Nintu. Sinds de zomer van 2018 woon ik met met mijn gezin in Breda. Hiervoor woonden wij 21 jaar in Londen waar ik ook als midwife heb gewerkt. Hoewel ik niet oorspronkelijk uit Breda kom, ben ik wel in Noord Brabant opgegroeid.

Ik heb mijn eigen twee kinderen thuis (in Londen) mogen verwelkomen met een verloskundige aan mijn zijde die ik volkomen vertrouwde en die mij en mijn partner goed kende. Door mijn eigen ervaringen verwachtte ik dat iedere vrouw een verloskundige had die ze goed kende en waar ze een goede band mee had opgebouwd tijdens de zwangerschap en die haar ook nog eens begeleidde tijdens de baring en kraamperiode. Helaas blijkt dit niet altijd het geval te zijn. Ook krijgt het emotionele en psychologische stuk van moeder worden vaak weinig aandacht, terwijl het toch zo belangrijk is. Dit heeft mij destijds aangespoord om, na diverse studies en een carrière in zowel psychologie als kinderontwikkeling, verloskunde te gaan studeren.

Ik ben in 2015 afgestudeerd en heb op de verloskamers, zwangerenafdeling, kraamafdeling en het geboortecentrum van een groot Londens academisch ziekenhuis (Sint Georges) gewerkt. Hierna ben ik als caseload verloskundige gaan werken in een team dat speciaal was ontwikkeld voor vrouwen die een verhoogd risico hadden op vroeggeboorte.

Eenmaal terug in Nederland wilde ik op deze persoonlijke, holistische en intieme manier blijven werken. Ik ben heel blij dat ik deze visie en passie binnen Nintu kan kan delen met mijn collega’s.

Tevens ben ik in mijn vrije tijd onderzoeker bij Midwifery Science aan de Academie Verloskunde Amsterdam en Groningen.

In mijn vrije tijd ben ik vaak te vinden op de fiets, in het water. of aan het hardlopen. Mijn tweede grote passie is namelijk De Triathlon.

Verdieping: het dragen van je kindje, borstvoeding, badbevallingen, Spinning Babies, psychologie, ontwikkeling van het kind.

“Ik wil jou laten voelen hoe krachtig je bent tijdens de spannende reis in het ouderschap”