Emilie Wouters

Dag! Ik ben Emilie Wouters (1983) en sinds april 2023 als verloskundige werkzaam bij deze fijne praktijk. Na een herintredingstraject van een half jaar mag ik het mooie vak van vroedvrouw weer beoefenen.  


In 2006 ben ik afgestuurd aan de Stichting Rotterdamse Opleiding tot Verloskundige “SROV” te Rotterdam. Vijf jaar heb ik als maat bij verloskundigenpraktijk “In den bolle buik” in Rotterdam gewerkt. Ons gezin van toen, met twee kleine kinderen, vroeg echter om meer rust en structuur. Ik stopte en ging een nieuwe weg in en schoolde mezelf om als termijn- en 20 weken echoscopiste. Twee jaar heb ik bij “Bovenmaas Prenataal” in Rotterdam gewerkt waarvan één jaar al pendelend tussen Teteringen en Rotterdam, waar mijn partner en kinderen inmiddels naar waren verhuisd. 


Nog voor de geboorte van ons derde kind besloot ik het pendelen en dus mijn baan in Rotterdam te stoppen. Het reizen werd me teveel. Op dat moment kwam een mooie, uitdagende functie als meewerkend coördinator bij echocentrum Focus in Breda voorbij, waarvoor ik werd aangenomen. Met veel plezier heb ik daar gewerkt en tegelijkertijd, zo bleek na een jaar, was het teveel van het goede voor mij als mens en moeder in de situatie met drie kleine kinderen, waarin ik me bevond.  

Ik stopte. Het gaf me rust en een uitdaging een langere periode thuis te zijn en voor onze kinderen te zorgen. Ik voelde tegelijkertijd ook de behoefte om af en toe uit de rol van moeder te kunnen stappen. De opleiding tot gestalt-art therapeute, bracht me de verrijking en verdieping in mezelf waar ik behoefte aan had. Na vijf jaar opleiding startte ik mijn praktijk aan huis “Klein Beginne gestalt-art therapie en bewustzijnsontwikkeling” (www.kleinbeginne.nl). Hierin begeleid ik vrouwen rondom hun zwangerschap.  


Aangezien onze kinderen, inmiddels vier, wat ouder zijn (2008, 2011, 2013, 20016) voelde ik de ruimte om ook weer terug te keren naar het vak waar ik zo van hou en me in thuis voel.  

Als vroedvrouw kijk en benader ik graag, vanuit een holistische visie de zwangerschap, bevalling en het kraambed, waarin ik je/jullie begeleid.  


Verdieping: gestalt-art therapie, coaching

BIG: 09065867503