Nieuws

Lieve cliënt/Beste collega,

Na vier jaar samenwerking heeft onze collega Noortje Lammers besloten om te stoppen in de maatschap; per 1 januari 2024 is ze niet meer werkzaam bij Nintu.
Ik, Natalie Buschman, zal de praktijk voortzetten met mijn collega’s: Emilie, Femke en Pleun. Dat doen we op de manier die jullie van ons gewend zijn; meer heel veel passie voor dit prachtige vak en met een ruime blik.
Daarnaast zijn we Noortje natuurlijk heel dankbaar voor de fijne samenwerking, de mooie (en vaak intense) momenten en alles wat we van haar hebben mogen leren.


De Praktijk

Verloskundigenpraktijk Nintu is een kleine en persoonlijke verloskundige praktijk in Breda en omgeving. Onze praktijk bestaat uit een klein team van verloskundigen en heeft een lage ‘caseload’.

Wij houden onze begeleiding graag heel persoonlijk en kleinschalig. En vinden het belangrijk dat onze cliënten altijd een vertrouwd gezicht voor zich hebben. Daarom nemen wij maximaal 15 zwangeren per maand onder zorg aan. Dit aantal ligt ruim onder het gemiddelde van andere verloskundigenpraktijken in Nederland.

We kiezen er heel bewust voor om meer tijd te nemen om onze cliënt en de (geboorte)partner beter te leren kennen. Zo kunnen we een vertrouwensband opbouwen. Deze is wat ons betreft onmisbaar tijdens de zwangerschap, de geboorte en het kraambed.

Elke controle nemen we daarom 30 minuten de tijd voor je. En voor de eerste controle tijdens je zwangerschap (de intake) maken we zelfs 60 minuten voor je vrij. Zo heb je ruim de tijd om je vragen te kunnen stellen.

Continuïteit van zorg

Doordat wij maximaal 15 zwangeren per maand aannemen, betekent dit ook dat de kans dat wij al bij een andere geboorte zijn wanneer jíj gaat bevallen, veel kleiner is dan bij grotere praktijken. Uit onderzoek blijkt bovendien dat, dankzij de continuïteit van de zorgverlener en persoonlijke tijd en aandacht, de kans op complicaties afneemt. Ook daalt dankzij deze continuïteit het percentage doorverwijzingen naar het ziekenhuis. Bovendien neemt de kans op een natuurlijke geboorte toe.

Tijdens je zwangerschap word je over alle stappen van de zorg geïnformeerd. Zo kunnen jij en je partner zelf de keuzes maken die bij jullie passen en waar jullie je goed bij voelen. Wij vinden die keuzevrijheid erg belangrijk en luisteren goed naar jullie wensen, behoeftes en verwachtingen. En wij zullen je, binnen onze mogelijkheden en grenzen als medisch professional, zo ver mogelijk blijven begeleiden.

Voel je je aangesproken door onze werkwijze? Zoek je een verloskundige in Breda en omliggende gemeenten? Wil je jouw zwangerschap graag door ons laten begeleiden? Leuk! Je kunt je aanmelden door onderstaand formulier in te vullen of door ons te bellen op 06-15462435.

Inschrijven


Ben jij zwanger? Woon je in Breda of omgeving? Zoek je een praktijk met een persoonlijke aanpak, waar veel ruimte en tijd is voor jouw vragen? Meld je dan nu aan bij onze praktijk. Dit kun je doen via het contactformulier op deze pagina. Natuurlijk mag je ons ook gewoon even bellen.

Telefonisch: 06-15462435

Op werkdagen, bij voorkeur tussen 9-17u. Voor spoedgevallen zijn we 24/7 bereikbaar.

Mail: info@verloskundigenpraktijknintu.nl We sturen binnen 24-48 uur een reactie.

Inschrijfformulier: Wat leuk! Welkom 🙂 Je krijgt binnen 24-48 uur een reactie. Onze reply komt soms in een spam-box/junkmail terecht. Check deze dus ook of bel ons even als je na die tijd nog niets hebt gehoord.

Iedere werkdag spreekuur, ook in de avond