Verloskundigenpraktijk Nintu Breda

Kraamzorg in Breda

Om jullie de eerste periode op weg te helpen, krijgen jullie de eerste 8 tot 10 dagen kraamzorg in jullie eigen vertrouwde omgeving in Breda of ergens anders. De kraamverzorgster biedt je ondersteunende hulp bij jouw eigen verzorging en natuurlijk die van jullie baby. Ook voert zij enkele medische controles uit bij moeder en kind. Zo controleert zij onder andere jouw bloedverlies, het samentrekken van je baarmoeder en het gewicht en temperatuur van je baby. Ook kan zij je ondersteuning bieden bij de opstart van de borstvoeding.

Acht tot tien dagen kraamzorg bij jou thuis in Breda

Mocht de kraamverzorgster een probleem signaleren tijdens de kraamtijd, dan zal zij dat aan ons laten weten en kan ze met ons overleggen. Samen bekijken we dan hoe we jullie weer verder op pad kunnen helpen. Wanneer er tijd over is, neemt de kraamverzorgster jullie ook enkele licht huishoudelijke taken uit handen. Zo hebben jullie meer tijd om bij te komen, te wennen en te herstellen.

Welke kraamzorg uit Breda kies je?

Voor de kraamzorginstanties is het belangrijk dat ze per periode weten hoeveel vrouwen gebruik willen maken van hun diensten. Daarom vragen zij je om je al vroeg in de zwangerschap aan te melden, tussen de 12 en 16 weken. In Breda en omgeving werken wij goed samen met diverse kraamzorgorganisaties. Bezoek de websites van de kraamzorginstanties eens om te kijken welke organisatie jou aanspreekt. Kraamzorg wordt voor een groot deel vergoed vanuit de basisverzekering. Wel vraagt de kraamzorg een eigen bijdrage welke niet wordt vergoed vanuit de verzekering. Raadpleeg jouw verzekering om te achterhalen hoe hoog jouw eigen bijdrage is.

Laat je informeren

Het is belangrijk om een kraamverzorgster en kraamzorg uit Breda te hebben die goed aansluit op je verloskundige zorg en natuurlijk op jouw wensen en verwachtingen. Daarom raden wij kleinschalige kraamzorginstanties aan. Wil je hier graag gebruik van maken, vraag er dan gerust even naar tijdens een van je controles. Jezelf online inschrijven doe je eenvoudig op onze website. Heb je een vraag over onze ondersteuning tijdens en na jouw zwangerschap of wil je meer informatie ontvangen over de kraamverzorging? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan klaar voor toekomstige ouders in alle wijken van Breda, waaronder IJpelaar, Heksenwiel en Bavel. Je bereikt ons op 06-15462435.