Verloskundigenpraktijk Nintu uit Breda

Nacontrole door de verloskundige in Breda

Wanneer jullie kindje is geboren en de kraamtijd is begonnen, komt er ter nacontrole nog enkele malen een verloskundige van Verloskundigenpraktijk Nintu bij jullie thuis langs in de omgeving van Breda en Oosterhout. Tijdens deze eerste periode na de geboorte van jullie kindje staat herstellen van de geboorte, het leren kennen van jullie kindje en het wennen aan elkaar en het nieuwe evenwicht in jullie gezin voorop. Wij komen nog bij je op controle gedurende de eerste weken na de bevalling, of dit nu bij jou thuis in Breda of Oosterhout is.


Waarom laten wij voor nacontrole een verloskundige bij je langskomen?

Na de bevalling komt de verloskundige van onze verloskundigenpraktijk in Breda nog verscheidene keren bij jullie thuis langs voor een controle van jou en je kindje. Dit noemen we de nacontrole. Gemiddeld komt de verloskundige nog zo’n vier à vijf keer op nacontrole. Ook tijdens de controle na de bevalling nemen wij ruim de tijd voor jullie en de vragen die jullie hebben. We bespreken hoe het met jullie gaat, zowel lichamelijk als emotioneel, en geven waar nodig ondersteuning. Zo kunnen we bijvoorbeeld, indien gewenst, samen kijken naar de borstvoeding. Of we voorzien jullie van advies over het ergonomisch dragen van jullie kindje. Natuurlijk nemen we tijdens de nacontrole ook de tijd om samen terug te kijken op de bevalling en om te bespreken hoe de kraamtijd voor jou en je partner voelt. Ook voor vragen over zaken als Natuurlijk Ouderschap en natuurlijke verzorging van jullie kindje kunnen jullie bij ons terecht.

De laatste nacontrole na je bevalling door onze verloskundige

Wanneer jullie kindje zes tot acht weken oud is, plannen we nog een laatste afspraak. Tijdens deze nacontrole bespreekt je verloskundige zaken zoals anticonceptie en voert deze enkele kleine medische controles uit, gewoon bij jou thuis. We nemen tijdens de controle de tijd om terug te kijken op de periode voor, tijdens en na je bevalling. Hoe hebben jullie deze periode ervaren en hoe ervaren jullie het ouderschap? Na deze nacontrole sluit de verloskundige de zorg af.

Hielprik en gehoorscreening

Rond de vijfde dag na de geboorte van jullie kindje komt iemand van het consultatiebureau bij jullie thuis om de hielprik en de gehoorscreening uit te voeren. Meer informatie over de hielprik en de geboortetest vind je op de website van het RIVM. Vanzelfsprekend kunnen wij je ook voorzien van informatie over het hoe en waarom van deze twee tests.

Geboorteaangifte

Binnen drie werkdagen na de geboorte van jullie baby dienen jullie aangifte van de geboorte te doen bij de gemeente. De aangifte van de geboorte wordt altijd gedaan door iemand die aanwezig was bij de geboorte. Aan de geboorteaangifte zijn geen kosten verbonden. Wel is een afspraak bij het gemeentehuis noodzakelijk. Is jullie kindje in het ziekenhuis geboren? Dan hoef je niet naar het gemeentehuis, maar kun je tijdens jullie verblijf in het ziekenhuis aangifte doen.

Verloskundigenpraktijk Nintu uit Breda
Verloskundigenpraktijk Nintu uit Breda

Het consultatiebureau

Eén tot twee weken na de geboorte van jullie kindje zal iemand van het consultatiebureau contact met jullie opnemen. Wanneer de kraamperiode voorbij is, neemt het consultatiebureau namelijk de zorg van ons en je kraamverzorgster over. De aanmelding bij het consultatiebureau verloopt automatisch via de gemeente. Met jullie toestemming sturen wij het consultatiebureau een bericht waarin enkele gegevens over zwangerschap en bevalling zijn vermeld. Op die manier hebben zij al wat informatie over jullie gezin.

Een natuurlijk consultatiebureau

Wanneer je in Breda of omgeving woont en veel affiniteit hebt met een natuurlijke opvoeding van je kindje, dan kun je er ook voor kiezen om niet naar het gewone consultatiebureau te gaan, maar om je aan te melden bij Het Natuurlijk Consultatiebureau. Het Natuurlijk Consultatiebureau sluit aan bij de wens van ouders om vanuit een holistische visie naar het kind en gezin te kijken. Daarnaast geven zij complementaire adviezen en gaan ze in gesprek met ouders over complementaire zorg aan gezonde kinderen als zij dit wensen. Het uitgangspunt blijft het basispakket jeugdgezondheidszorg. Het Natuurlijk Consultatiebureau is een onderdeel van het regulier consultatiebureau. Let op: indien je hier gebruik van wilt maken, dien je jezelf hiervoor aan te melden. Dit gebeurt niet automatisch.

Meld je aan bij onze praktijk

Wanneer je zwanger bent, komt er een hoop op je af. Of je het nu je eerste of je vierde zwangerschap is, de zwangerschap blijft een spannende periode, waar je steeds een andere ervaring mee zult hebben. Schrijf je in bij onze praktijk in Breda-Hoogeind, of de andere praktijk in Breda. Je rekent bij ons op een fijne zwangerschapsbegeleiding en controle voor, tijdens én na je bevalling. Voor meer informatie over onze werkwijze neem je contact met ons op. Wij zijn bereikbaar via 06-15462435.