Verloskundigenpraktijk Nintu Breda

Voorbereiding op je bevalling in Breda

Voor een goede voorbereiding op je bevalling schakel je de ervaren medewerkers van Verloskundigenpraktijk Nintu in Breda in. Onze verloskundigen helpen zwangere vrouwen in en rondom Breda. Ook wanneer je in Teteringen of in Oosterhout woont, helpen wij je bij het maken van een geboorteplan, ofwel bevalplan. We bespreken graag wat jouw wensen zijn voor de bevalling, door een voorbereiding te treffen op diverse situaties. Rond het moment dat je 35 weken zwanger bent, komen we bij jou thuis langs. Tijdens dit bezoek voeren we een reguliere controle uit en nemen we ook uitgebreid de tijd om samen met jou en je partner een bevalplan te maken en de voorbereiding op je bevalling door te nemen. Zo bespreken we wanneer je ons moet bellen en welke spullen handig zijn om in huis te halen. Bovendien nemen we tijdens dit gesprek ruim de tijd om jouw wensen, verwachtingen en eventuele angsten rondom de geboorte van jullie kindje te bespreken.


De voorbereiding op je bevalling door een geboorteplan te maken

Een geboorteplan, ook wel bevalplan genoemd, is een belangrijk onderdeel van de voorbereiding op de bevalling en het maken hiervan nemen onze verloskundigen in Breda uiterst serieus. Een geboorteplan is een document wat je kunt maken om jouw wensen en verwachtingen rondom je bevalling op te schrijven. Het geeft in korte zinnen weer wat voor jou belangrijk is en hoe jij graag wilt dat mensen tijdens jouw bevalling met jou omgaan. Wellicht had je er nog niet eerder over gedacht om een geboorteplan te maken. Het is ook niet per se nodig. Maar het maken van een geboorteplan kan je wel helpen om voor jezelf helder te krijgen wat jij belangrijk vindt en wat jouw ideeën en wensen zijn ten aanzien van jouw bevalling. Je hebt namelijk veel keuzes rondom je bevalling. Zo kun je bijvoorbeeld nadenken over de sfeer of omgeving waarin je wilt bevallen, hoe je met de weeën om wilt gaan, wie je erbij wilt hebben, of je een badbevalling wilt, en hoeveel informatie je wilt krijgen tijdens de bevalling. Ook geef je hierin aan wat voor hulp je wilt bij eventuele zwangerschapsklachten. Door vooraf over deze dingen na te denken en ze op papier te zetten door een bevalplan te maken, behoud je zelf de regie. Deze voorbereiding op je bevalling zorgt ervoor dat iedereen weet wat jouw wensen zijn.

Je bevalplan maken en delen met naasten ter voorbereiding op je bevalling

Voor je verloskundige of gynaecoloog is het belangrijk om te weten wat je tijdens de bevalling verwacht en wat je van hen verwacht. Als voorbereiding op de bevalling bespreek je het geboorteplan dus het beste met degenen die je rondom de bevalling zullen bijstaan. Bespreek het bevalplan dus ook zeker met je partner, wanneer je dit gaat maken. Tijdens je bevalling wissel je soms van zorgverlener, deze weet dankzij je geboorteplan ook wat voor jou belangrijk is.

Verloskundigenpraktijk Nintu Breda

Bereid je goed voor op jouw bevalling

Wil je graag hulp bij de voorbereiding op jouw bevalling? Wij kijken graag met je mee bij het maken van een geboorteplan. Hierbij nemen we bijvoorbeeld de voor- en nadelen van een thuisbevalling door. Mocht je graag een boek willen lezen over zwangerschap en bevallen, voel je dan vrij om een boek uit onze praktijkbibliotheek te lenen. De bibliotheek wordt regelmatig aangevuld met interessante literatuur. Natuurlijk vertellen wij je, in onze praktijk of bij jou thuis, ook graag meer over de voorbereiding op de bevalling en het maken van een bevalplan. Je bereikt ons op 06-15462435. Je kunt jezelf ook alvast inschrijven bij onze praktijk.

Iedere werkdag spreekuur, ook in de avond