Jij Hebt De Regie

Dan komt het moment dat je daadwerkelijk gaat bevallen. Vanaf het moment dat je ons belt dat de bevalling is begonnen en dat je graag wilt dat we naar je toe komen, tot enkele uren na de geboorte van je kindje, blijft de verloskundige bij je.

Natuurlijk proces

Wij gaan er van uit dat zwangerschap en bevallen natuurlijke, fysiologische processen zijn. Daarom heeft iedere zwangere in principe de gehele zwangerschap de mogelijkheid om zorg te ontvangen van een verloskundige. In sommige gevallen echter blijkt al tijdens de zwangerschap dat er een reden aanwezig is waardoor je niet thuis kunt of wilt bevallen. Je bevalt dan onder leiding van een gynaecoloog of een klinisch verloskundige in het ziekenhuis. Vinden jij en je partner het toch fijn wanneer wij je ook in dat geval bijstaan tijdens de bevalling, dan is dit in overleg vaak ook mogelijk. In sommige gevallen kan dat niet als verloskundige maar wel als doula. Hier zijn dan wel extra kosten aan verbonden. Vraag naar de mogelijkheden wanneer je weer een afspraak met ons hebt.

Jij hebt de regie

Of je nu thuis, in een geboortecentrum of in het ziekenhuis bevalt. Kiest voor een badbevalling, een bevalling op de baarkruk of op handen en knieën wilt bevallen. Het gaat er om dat jij je prettig voelt bij de manier waarop je bevalt. De bevalling is een zeer persoonlijke en intieme gebeurtenis waarbij wij te gast zijn.

Wat doen wij

Als verloskundigen houden wij het verloop in de gaten en ondersteunen wij jou daar waar jij die behoefte hebt. Wij zien zwangerschap en bevalling als krachtige, natuurlijke processen waarin het gelukkig meestal niet nodig is om in te grijpen. Soms doet zich echter zich de situatie voor waarin wij het toch wenselijk achten dat wij een handje helpen. En soms kunnen wij ook adviseren om de hulp van een gynaecoloog in te schakelen. Vanzelfsprekend zullen wij nooit iets doen zonder dit eerst met jou te bespreken en zonder dat wij hiervoor jouw expliciete toestemming hebben gekregen.

Wij bekijken dus altijd in overleg met jou wat het beste beleid zal zijn waarbinnen JIJ de regie hebt. Jij weet zelf het beste wat jij nodig hebt in jouw transitie naar het ouderschap. Op elk moment van de zwangerschap kan het zijn dat jouw wensen en behoeften veranderen. Wanneer je dit steeds goed aangeeft en bespreekt tijdens de controles, kunnen we, binnen onze grenzen als medisch professionals, samen blijven kijken naar wat jij nodig hebt en wat voor jou goed voelt. Zodat jij achteraf met een goed gevoel kunt terugkijken op de geboorte van jullie kindje.

Continuïteit van zorg

Wij hechten veel waarde aan een continue begeleiding van jouw zwangerschap en bevalling. Het is bij verloskundige praktijken niet altijd gebruikelijk dat je eigen verloskundige je ondersteunt vanaf het moment dat de bevalling actief begonnen is. Soms gaat de verloskundige nog even weg om op een later moment terug te komen. De verloskundigen van Nintu blijven de gehele bevalling aan jouw zijde. Wij gaan niet meer weg vanaf de actieve fase van de ontsluiting. Tenzij jij dit anders wenst. Jouw wensen en die van je partner zijn leidend in de begeleiding die wij geven.

Iedere werkdag spreekuur, ook in de avond