Badbevalling in Breda of omgeving

Wanneer je meer wilt weten over een badbevalling, geven we je bij Verloskundigenpraktijk Nintu in Breda graag meer informatie. De badbevalling wordt steeds populairder en dat is niet zo gek, er zitten namelijk veel voordelen aan, zeker wanneer je dit vergelijkt met een bevalling op je rug in bed. Weet je nog niet wat voor soort bevalling aansluit bij jouw wensen? Ook in dat geval laat je je door ons informeren over de mogelijkheden.


Wat zijn de voordelen van een badbevalling?

Ter voorbereiding op je bevalling is het goed om de verschillende opties die je hebt, te weten. Als verloskundigen in Breda hebben wij ruime ervaring met badbevallingen en we hebben hiervoor aangepaste apparatuur beschikbaar. Zo kan onze doptone ook onder water worden ingezet en hoef je niet het bad uit om naar het hartje van de baby te luisteren tijdens de bevalling. We zetten enkele voordelen van een badbevalling hieronder op een rijtje:

  • Het warme water heeft een pijnstillend effect. Hierdoor vind je vaak makkelijker ontspanning tijdens de weeën, maar ook tussen de weeën door.
  • Dankzij de warmte van het water en de ontspanning maakt je lichaam meer oxytocine aan, waardoor je betere weeën krijgt.
  • Dankzij het pijnstillende effect, de rust en de warmte kom je zelf makkelijker in een soort bevallingsroes. Die roes zorgt op haar beurt weer voor een extra pijnstillend effect.
  • Het water geeft je een gevoel van gewichtsloosheid. Veel vrouwen geven aan meer bewegingsvrijheid te ervaren in het bevalbad.
  • Doordat je bewegingsvrijheid in bad groter is, wordt jouw doorbloeding beter. En dat is dan weer goed voor de zuurstoftoevoer naar de baby.
  • Een ander voordeel van de verbeterde doorbloeding is dat je perineum ook beter is doorbloed. Hierdoor loop je minder kans om uit te scheuren tijdens de bevalling.
  • Bij een bevalling in bad is de overgang van de warme baarmoeder naar de buitenwereld minder groot. Je kindje komt namelijk eerst in het warme water voordat het in de relatief koude omgevingslucht komt. Dit maakt deze overgang minder stressvol voor jullie kindje.
  • Vrouwen die in bad zijn bevallen, geven vaak aan dat zij meer controle, minder pijn en meer ontspanning hebben ervaren tijdens de bevalling. Dit vergroot de kans dat zij met een tevreden gevoel terugkijken op hun bevalling.

Hoe lang zit je dan in bad?

Een badbevalling betekent niet per definitie dat je de hele bevalling ook daadwerkelijk in bad doorbrengt. Misschien omhul je jezelf graag met het warme water tijdens de ontsluitingsfase, of wil je alleen het laatste stukje, wanneer je kindje daadwerkelijk geboren wordt, in bad doorbrengen. Alles is mogelijk. Je maakt gebruik van het bad op de momenten dat het voor jóu prettig voelt.

Een bevalbad kopen of huren

Wanneer je kiest voor een badbevalling, kun je een bevalbad kopen of deze huren via onze praktijk. Hierbij krijg je ook een speciale, hygiënische hoes die in het bad wordt geplaatst tijdens de bevalling en die je na de bevalling weggooit. Zowel in als buiten Breda kun je gebruikmaken van onze zwangerschapsbegeleiding en het bevalbad huren.

Informeer naar de mogelijkheden voor jouw bevalling

Zoek je een verloskundigenpraktijk in omgeving Oosterhout en Breda? Wij begeleiden met veel liefde en ervaring badbevallingen in deze regio. Je kunt zowel tijdens een thuisbevalling als in een geboortecentrum in bad bevallen. We bespreken graag jouw mogelijkheden tijdens een eerste afspraak. Neem gerust contact met ons op via 06-15462435. Je kunt je natuurlijk ook meteen bij ons online inschrijven.

Iedere werkdag spreekuur, ook in de avond