Badbevalling Breda

De badbevalling wordt steeds populairder en dat is niet zo gek, er zitten namelijk veel voordelen aan. Zeker wanneer je dit vergelijkt met een bevalling op je rug in een bed. Bij Verloskundigenpraktijk Nintu in Breda ben je aan het juiste adres voor alle informatie over een badbevalling. Wij hebben hier veel ervaring mee. Weet je nog niet wat voor soort bevalling aansluit op jouw wensen? Laat je ook in dat geval door ons informeren.

De voordelen van een badbevalling in Breda

Wij hebben een ruime ervaring met badbevallingen in Breda en hebben hiervoor aangepaste apparatuur beschikbaar. Zo kan onze doptone ook onder water worden ingezet en hoef je niet het bad uit om naar het hartje van de baby te luisteren tijdens de bevalling. We zetten enkele voordelen van bevallen in water hieronder op een rijtje:

  • Het warme water heeft een pijnstillend effect. Hierdoor vind je vaak makkelijker ontspanning tijdens de weeën, maar ook tussen de weeën door.
  • Dankzij de warmte van het water en de ontspanning maakt je lichaam meer oxytocine aan, waardoor je betere weeën krijgt.
  • Dankzij het pijnstillende effect, de rust en de warmte kom je zelf makkelijker in een soort bevallingsroes. Die roes zorgt op haar beurt weer voor een extra pijnstillend effect.
  • Het water geeft je een gevoel van gewichtsloosheid. Veel vrouwen geven aan meer bewegingsvrijheid te ervaren in het bevalbad.
  • Doordat je bewegingsvrijheid in bad groter is, wordt jouw doorbloeding beter. En dat is dan weer goed voor de zuurstoftoevoer naar de baby.
  • Een ander voordeel van de verbeterde doorbloeding is dat je perineum ook beter is doorbloed. Hierdoor loop je minder kans om uit te scheuren tijdens de bevalling.
  • Bij een bevalling in bad is de overgang van de warme baarmoeder naar de buitenwereld geleidelijker. Je kindje komt namelijk eerst in het warme water voordat het in de relatief koude omgevingslucht komt. Dit maakt deze overgang minder stressvol voor jullie kindje.
  • Vrouwen die in bad zijn bevallen, geven vaak aan dat zij meer controle, minder pijn en meer ontspanning hebben ervaren tijdens de bevalling. Dit vergroot de kans dat zij met een tevreden gevoel terugkijken op hun bevalling.

Hoe lang zit je dan in bad?

Een badbevalling betekent niet per definitie dat je de hele bevalling ook daadwerkelijk in bad doorbrengt. Misschien omhul je jezelf graag met het warme water tijdens de ontsluitingsfase. Maar misschien wil je ook alleen het laatste stukje, wanneer je kindje daadwerkelijk geboren wordt in bad doorbrengen. Alles is mogelijk. Je maakt gebruik van het bad op de momenten dat het voor jóu prettig voelt.

Een bevalbad kopen of huren in Breda

Wanneer je kiest voor een badbevalling, kun je een bevalbad kopen. Ook is het mogelijk om een bevalbad bij ons te huren. De kosten hiervoor zijn € 100 euro. In deze huurprijs van het bevalbad zit alles wat je nodig hebt. Ook krijg je er een speciale, hygiënische hoes bij die in het bad wordt geplaatst tijdens de bevalling en die je na de bevalling weggooit. Voor meer informatie mail of bel ons, of vraag naar de mogelijkheden tijdens een afspraak.

Lijkt een badbevalling je iets?

Wij begeleiden met veel liefde en ervaring badbevallingen in en rondom Breda. Je kunt zowel bij jou thuis als in een geboortecentrum in bad bevallen. Lijkt dit je iets of wil je eerst wat meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op. Je bereikt ons op 06-15462435. Wij vertellen je graag alles over een badbevalling en kunnen samen met jou bekijken of dit aansluit op jouw wensen en behoeften. Je kunt je natuurlijk ook meteen bij ons online inschrijven. Hoe eerder jij jezelf aanmeldt, hoe groter de kans is dat we een plekje voor jou hebben!

Iedere werkdag spreekuur, ook in de avond