Kinderwensspreekuur

Ook wanneer je nog niet zwanger bent, maar dit wel wilt worden, kun je bij de verloskundige terecht met vragen over (gezond) zwanger worden. Tijdens het kinderwensspreekuur beantwoordt de verloskundige al jouw vragen. Ook geeft ze tips m.b.t. leefstijl, medicijngebruik, foliumzuur om er voor te zorgen dat je zo gezond mogelijk aan je zwangerschap begint.

Gezonde zwangerschap

Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op een eventuele zwangerschap. Als je gezond leeft in de periode voordat je zwanger wilt worden, dan is de kans op een gezonde zwangerschap en een gezond kind het grootst. Maar hoe bereid je je het beste voor op je zwangerschap? In het kinderwensspreekuur geven wij je persoonlijk advies over gezond leven en zwanger worden en zijn. 

Voorbereiding op het consult

De verloskundige geeft je gerichte informatie die op jouw persoonlijke situatie van toepassing is. Een goede voorbereiding op het consult is daarom nodig. Denk daarom vast na over (mogelijk) erfelijke aandoeningen die in je familie voorkomen. Een handige hulp is de website van Zwangerwijzer. Vul de vragenlijst in op deze website en neem een printje hiervan mee naar je verloskundige (of mail deze vooraf aan je afspraak naar je verloskundige).

Kosten van het consult

De kosten voor dit consult worden soms vergoed door je zorgverzekering. Wanneer je hier zeker van wilt zijn, is het verstandig om voorafgaand aan het consult even contact met je zorgverzekeraar op te nemen.