Zwanger!

Je bent zwanger, van harte gefeliciteerd! Vanaf het moment dat je een positieve zwangerschapstest in je handen hebt, kun je je aanmelden bij onze verloskundige praktijk. We maken dan een afspraak voor een eerste controle. Tijdens deze intake nemen we uitgebreid de tijd om kennis te maken. We bespreken in dit gesprek al eens jouw verwachtingen rondom de zwangerschap, de bevalling en onze begeleiding. Ook krijg je tijdens deze eerste afspraak informatie die van belang is voor jullie gezondheid. En we geven je enkele tips mee rondom zaken die handig zijn om de komende tijd te regelen.

Er kan heel veel op je afkomen die eerste tijd dat je zwanger bent. Wij helpen je daar graag bij verder op weg zodat je voor jezelf het overzicht goed kunt behouden. Komen er na deze eerste afspraak, of na een andere controle bij ons nog weer nieuwe vragen opborrelen? Geen nood, je mag ze altijd stellen tijdens een volgende controle. En natuurlijk mag je ons altijd even bellen als je vraag niet tot die volgende controle kan wachten.

 

Wil je wat meer informatie over de controles tijdens de zwangerschap? Neem dan gerust even een kijkje hier. Wil je meer weten over de kraamperiode? Misschien kan deze pagina je vragen beantwoorden. Wil je weten wat er nu wel en niet vergoed wordt tijdens de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd? Kijk dan even bij het kopje ‘tarieven en vergoedingen’.