JIJ HEBT DE REGIE

Of je nu thuis, in een geboortecentrum of in het ziekenhuis bevalt. Kiest voor een badbevalling, een bevalling op de baarkruk of op handen en knieën wilt bevallen. Het gaat er om dat jij je prettig voelt bij de manier waarop je bevalt. De bevalling is een zeer persoonlijke en intieme gebeurtenis waarbij wij te gast zijn.

Wij als verloskundigen houden het verloop in de gaten. Wij zien zwangerschap en bevalling als krachtige, natuurlijke processen waarin het gelukkig meestal niet nodig is om in te grijpen. Soms doet zich echter zich de situatie voor waarin wij het toch wenselijk achten dat wij een handje helpen. En soms kunnen wij ook adviseren om de hulp van een gynaecoloog in te schakelen. Vanzelfsprekend zullen wij nooit iets doen zonder dit eerst met jou te bespreken en zonder dat wij hiervoor jouw expliciete toestemming hebben gekregen.

Wij bekijken dus altijd in overleg met jou wat het beste beleid zal zijn waarbinnen JIJ de regie hebt. Jij weet zelf het beste wat jij nodig hebt in jouw transitieproces naar het ouderschap. Op elk moment van de zwangerschap kan het zijn dat jouw wensen en behoeften veranderen. Wanneer je dit steeds goed aangeeft en bespreekt tijdens de controles, kunnen we, binnen onze grenzen als medisch professionals, samen blijven kijken naar wat jij nodig hebt en wat voor jou goed voelt. Zodat jij achteraf met een goed gevoel kunt terugkijken op de geboorte van jullie kindje.