DE BEVALLING:

Dan komt ook dat moment dat je daadwerkelijk gaat bevallen. Vanaf het moment dat je ons belt dat de bevalling is begonnen en dat je graag wilt dat we naar je toe komen, tot enkele uren na de geboorte van je kindje, blijft de verloskundige bij je.

Wij gaan er van uit dat zwangerschap en bevallen natuurlijke, fysiologische processen zijn. Daarom heeft iedere zwangere in principe de gehele zwangerschap de mogelijkheid om zorg te ontvangen van een verloskundige. In sommige gevallen echter blijkt al tijdens de zwangerschap dat er een reden aanwezig is waardoor je niet thuis kunt of wilt bevallen. Je bevalt dan onder leiding van een gynaecoloog of een klinisch verloskundige in het ziekenhuis. Vinden jij en je partner het toch fijn wanneer wij je ook in dat geval bijstaan tijdens de bevalling, dan is dit in overleg vaak ook mogelijk*. Vraag naar de mogelijkheden wanneer je weer een afspraak met ons hebt.

Thuis of in het geboortecentrum:

Wanneer je geen medische indicatie voor je bevalling hebt, heb je de vrije keuze om thuis of in het geboortecentrum te bevallen.  De keuze voor thuis of het geboortecentrum is een heel persoonlijke keuze. De ene vrouw voelt zich het prettigst thuis, in haar eigen vertrouwde omgeving. De andere vrouw zal zich het beste kunnen ontspannen in het geboortecentrum. Voor ons als verloskundigen maakt het geen verschil waar jij bevalt. Wij begeleiden jouw bevalling zowel thuis als in het geboortecentrum van begin tot eind. En uiteindelijk is het belangrijkste dat je voor je bevalling kiest voor de plek waar jíj je goed voelt.

Soms ontstaat er tijdens de bevalling een medische situatie en wil je overgedragen worden aan het ziekenhuis. Ook dan is het in veel gevallen mogelijk dat de verloskundige bij je blijft wanneer jij dat wilt.  We zullen dit op dat moment dan altijd met je bespreken.

 

in sommige gevallen kunnen wij je niet bijstaan als verloskundige, maar wel als doula. Hier zijn dan mogelijk wel extra kosten aan verbonden. Voor meer informatie kijk je even hier