Noortje

Als klein meisje wilde ik verloskundige worden. Ik was eindeloos gefascineerd door alles wat met zwangerschap en geboorte te maken had.  Toch was verloskunde niet het vak dat ik leerde na de middelbare school. Ik werd eerst fysiotherapeut en later docent op het MBO.  Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam mijn oude wens weer bovendrijven. Ik besloot het roer om te gooien en stortte mij op de opleiding tot verloskundige. Tijdens mijn derde zwangerschap, ik was inmiddels bijna afgestudeerd als vroedvrouw,  merkte ik nog sterker hoe belangrijk ik een individuele begeleiding vind. Begeleiding waarbij de wens van de zwangere écht centraal staat.  In 2015 behaalde ik mijn diploma verloskunde. Hierna werkte ik een periode als waarneemster bij diverse praktijken in de regio Breda en Rotterdam.

Tijdens de opleiding en de waarnemingen merkte ik al snel dat ik het zelf het meest naar mijn zin heb als verloskundige, wanneer ik echt de tijd kan nemen voor de cliënt. Ik begeleid het liefst een zwangerschap, bevalling en kraambed van het begin tot het einde. Een zwangerschap is een bijzondere periode en hoe fijn is het dan wanneer je steeds weer terug kunt vallen op een vertrouwd gezicht? Vanuit die gedachte ontstond mijn wens om een kleinschalige praktijk te starten.

Ik werkte twee jaar als solistisch caseload verloskundige binnen Vroedvrouw Noor Verloskunde.  Ik merkte echter dat solo werken niet altijd even goed combineert met mijn eigen gezin. Daarom ging ik op zoek naar een fijne, gelijkgestemde collega om samen mee verder te gaan. Deze collega heb ik gevonden in Mariëtte. Samen gaan wij verder als Verloskundigenpraktijk Nintu.

Ik hecht veel belang aan het bewaken en ondersteunen van de fysiologie van zwangerschap en geboorte. Ik hoop de zwangere te kunnen bijstaan in het blijven geloven in en vertrouwen op de kracht en de mogelijkheden van haar eigen lichaam en van haar ongeboren baby. Gedurende de zwangerschap ben ik er dan ook voor alle zorgen en vragen die voorbij komen en probeer ik jullie zo goed mogelijk te begeleiden in jullie transitie naar het ouderschap.

Ook voor vragen rondom zaken als het in nabijheid dragen van je kindje in draagdoeken en/of andere ergonomische draagsystemen, natuurlijk ouderschap en borstvoeding kun je bij mij terecht.

MARIËTTE

Mijn naam is Mariëtte Plaisimond. Ik ben getrouwd met Kenson en als prachtige cadeau voor ons 1-jarig jubileum is onze prachtige dochter geboren. De zwangerschap, geboorte en kraamtijd waren een mooie voorbereiding op mijn werk binnen de praktijk Nintu. Vanaf december 2018 kunnen jullie naast Noortje mij tegenkomen in de praktijk.

De bewuste keuze om verloskunde te studeren maakt het nu mogelijk om het bijzondere proces van zwangerschap, geboorte en kraamperiode bij jullie te begeleiden.  In deze periode gebeurt er veel; je lichaam verandert en jij en je partner maken je op voor het ouderschap of het vergroten van je gezin. Mijn mening is dat in deze periode persoonlijke aandacht, complete informatie voor het maken van eigen keuzes en rust basisbehoeften zijn. Ik ben dan ook erg blij dat ik in Noortje een collega gevonden heb die dit ook wil bieden.

Samen gaan we het avontuur aan en afgestemd op jullie behoeftes begeleid ik jullie met veel tijd en aandacht naar, tijdens en na de geboorte van jullie kindje. Mijn doel is om jullie met volle tevredenheid te laten terugkijken op het oh zo bijzondere proces naar nieuw leven!