NOORTJE

Als klein meisje wilde ik verloskundige worden. Ik was eindeloos gefascineerd door alles wat met zwangerschap en geboorte te maken had.  Toch was verloskunde niet het vak dat ik leerde na de middelbare school. Ik werd eerst fysiotherapeut en later docent op het MBO.  Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam mijn oude wens weer bovendrijven. Ik besloot het roer om te gooien en stortte mij op de opleiding tot verloskundige. Tijdens mijn derde zwangerschap, ik was inmiddels bijna afgestudeerd als vroedvrouw,  merkte ik nog sterker hoe belangrijk ik een individuele begeleiding vind. Begeleiding waarbij de wens van de zwangere écht centraal staat.  In 2015 behaalde ik mijn diploma verloskunde. Hierna werkte ik een periode als waarneemster bij diverse praktijken in de regio Breda en Rotterdam.

Tijdens de opleiding en de waarnemingen merkte ik al snel dat ik het zelf het meest naar mijn zin heb als verloskundige, wanneer ik echt de tijd kan nemen voor de cliënt. Ik begeleid het liefst een zwangerschap, bevalling en kraambed van het begin tot het einde. Een zwangerschap is een bijzondere periode en hoe fijn is het dan wanneer je steeds weer terug kunt vallen op een vertrouwd gezicht? Vanuit die gedachte ontstond mijn wens om een kleinschalige praktijk te starten.

Ik werkte twee jaar als solistisch caseload verloskundige binnen Vroedvrouw Noor Verloskunde.  Ik merkte echter dat solo werken niet altijd even goed combineert met mijn eigen gezin. Daarom ging ik op zoek naar een fijne, gelijkgestemde collega om samen mee verder te gaan. Deze collega heb ik gevonden in Natalie. Samen gaan wij verder als Verloskundigenpraktijk Nintu.

Ik hecht veel belang aan het bewaken en ondersteunen van de fysiologie van zwangerschap en geboorte. Ik hoop de zwangere te kunnen bijstaan in het blijven geloven in en vertrouwen op de kracht en de mogelijkheden van haar eigen lichaam en van haar ongeboren baby. Gedurende de zwangerschap ben ik er dan ook voor alle zorgen en vragen die voorbij komen en probeer ik jullie zo goed mogelijk te begeleiden in jullie transitie naar het ouderschap.

Ook voor vragen rondom zaken als het in nabijheid dragen van je kindje in draagdoeken en/of andere ergonomische draagsystemen, natuurlijk ouderschap en borstvoeding kun je bij mij terecht.

NATALIE

Hallo! Ik ben Natalie en ik ben vrij nieuw in deze gezellige stad Breda waar ik sinds de zomer van 2018 met mijn gezin ben komen wonen. Hiervoor woonden wij 21 jaar in Londen. Hoewel ik niet oorspronkelijk uit Breda kom, ben ik wel in Noord Brabant opgegroeid.

Ik heb mijn eigen twee kinderen thuis (in Londen) mogen verwelkomen met een verloskundige aan mijn zijde die ik volkomen vertrouwde en die mij en mijn partner goed kende. Door mijn eigen ervaringen verwachtte ik dat iedere vrouw een verloskundige had die ze goed kende en waar ze een goede band mee had opgebouwd tijdens de zwangerschap. Een verloskundige die haar ook nog eens begeleidde tijdens de baring en kraamperiode. Helaas blijkt dit niet altijd het geval te zijn. Ook krijgt het emotionele en psychologische stuk van moeder worden vaak weinig aandacht, terwijl het toch zo belangrijk is. Dit heeft mij destijds aangespoord om, na diverse studies en carrière in psychologie en kinderontwikkeling, verloskunde te gaan studeren.

Ik ben in 2015 afgestudeerd en heb op de verloskamers, zwangeren afdeling, kraamafdeling en het geboortecentrum van een groot Londens academisch ziekenhuis gewerkt. Hierna ben ik als caseload verloskundige gaan werken in een team dat speciaal was aangeworven voor vrouwen die een verhoogd risico hadden op vroeggeboorte. Dit team maakte deel uit van een onderzoeksproject over continuïteit van zorg(verlener) en de vele voordelen die dit geeft voor moeder en kind, waaronder een verlaging van risico op vroeggeboorte.

Eenmaal terug in Nederland wilde ik op deze persoonlijke en intieme manier blijven werken. Ik ben heel blij dat ik deze visie en passie kan delen met Noortje binnen Nintu. Tevens ben ik in mijn vrije tijd onderzoeker bij Midwifery Science aan de Academie Verloskunde Amsterdam en Groningen.

Ik geloof in de kracht van vrouwen en de fysiologie van zwangerschap en geboorte. Zwanger zijn is een hele intense belevenis en er wordt niet alleen een kindje geboren, maar er wordt ook een moeder geboren. Ik wil jou laten ontdekken hoe krachtig en capabel je bent tijdens de spannende reis naar het moederschap